Повернутися до звичайного режиму

Семінар "Забезпечення системного підходу в корекційній роботі з дітьми з ООП - запорука їх успішної комплексної реабілітації"

В рамках методичного тижня предметів корекційної складової, 21 жовтня в школі відбувся семінар "Забезпечення системного підходу в корекційній роботі з дітьми з ООП - запорука їх успішної комплексної реабілітації", в якому взяли участь педагоги школи, батьки учнів та представники ІРЦ 2.

Семінар організований з метою обміну досвідом та методами корекційної роботи з дітьми, що мають особливі освітні потреби.

Зустріч проведена у формі "круглого столу". Фахівці ІРЦ та педагоги спеціальної школи обмінювались думками щодо методів, прийомів, доцільності застосування засобів корекційного впливу на дітей різного віку, а, зокрема, в умовах спеціальної школи. Виступили спеціалісти школи: дефектолог дошкільної групи - Тетяна Довжаниця, яка розповіла про запуск мовлення у немовних дітей, продемонструвала цікаві методи та вправи, засоби, які вона використовує в роботі. Керівник семінару, досвідчений логопед - Раїса Гляйх , повідомила про методи своєї роботи та їх результативність із школярами початкової школи. Логопед наголосила на важливості раннього втручання для постановки звуків у дітей. Молода вчителька-реабілітолог - Ірина Козлюк ознайомила учасників семінару із різноманітним обладнанням, яке наявне в школі, для здійснення корекційного впливу та виправлення порушень опорно-рухового апарату. Школа має два зала ЛФК, тому одночасно уроки проходять у двох класах, паралельно частина дітей отримують послуги масажу, згідно приписів лікаря. Також виступили логопед, учителі корекції розвитку. Цікаві методи роботи продемонструвала вчитель СПО - Галина Мельничук. Її уроки спрямовані на соціалізацію дітей, корекцію пізнавальних процесів та уявлень про навколишній світ. Свої доповнення, рекомендації та цінні поради щодо корекційної роботи з дітьми з ООП надали фахівці ІРЦ: директор ІРЦ 2 - Вікторія Наумович та практичний психолог- Мирослава Федоровська. Також свою думку щодо діяльності школи висловили присутні батьки, і зауважили,що комплекс корекційних заходів, який надається школою є цінним та ефективним. Присутні погодились, що лише спільна праця та дії в інтересах дітей, принесуть бажані результати і домовились про подальшу співпрацю, на що і висловила надію у своєму заключному виступі директор школи - Марія Шама.

/Files/images/2021-2022/semnar/1.jpg /Files/images/2021-2022/semnar/2.jpg /Files/images/2021-2022/semnar/3.jpg /Files/images/2021-2022/semnar/4.jpg /Files/images/2021-2022/semnar/5.jpg /Files/images/2021-2022/semnar/6.jpg /Files/images/2021-2022/semnar/7.jpg /Files/images/2021-2022/semnar/8.jpg /Files/images/2021-2022/semnar/9.jpg /Files/images/2021-2022/semnar/10.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 57

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.
Комунальний заклад "Спеціальна школа в м. Костопіль" Рівненської обласної ради

35000, м. Костопіль, пров. князя Володимира, 3

Дата останньої зміни 14 Квітня 2024

Фотогалерея