Крути – трагедія і гордість України

29 січня – день пам’яті полеглих у бою під Крутами. 104 роки тому, 29 січня 1918 року, українці стримали наступ ворога на Київ, проявивши жертовність і героїзм заради незалежності України.

На знак пошани національних Героїв щорічно, 29 січня, ми повертаємось до витоків і важливих етапів становлення української державності.

З цією метою, у нашій школі для старшокласників, була проведена літературна композиція «Крути – трагедія і гордість України», де учні обговорювали ту страшну подію та героїчний подвиг молодих хлопців. Вчитель історії Козлюк Р.В., провів невеличкий історичний екскурс у далекий січень 1918. Переглянули документальний фільм «Це було під Крутами», після якого проводили паралель між тими подіями, та подіями які зараз відбуваються на сході. Закінчився захід поетичним флешмобом «Пам’ятаємо Подвиг Героїв Крут». Завідуюча шкільною бібліотекою Боровець О.С., створила виставку літератури, присвячену визвольним подіям та героям битви під Крутами, тож протягом тижня, учні школи мали можливість ознайомитись з історичними джерелами. Біля інформаційного віснику «Пам’ятаємо Подвиг Героїв Крут», школярі вшанували пам'ять загиблих героїв хвилиною мовчання.

29 січня 1918 року – це не лише день скорботи за українською молоддю, а й день величі духу української нації, жертовності та героїзму справжніх патріотів.

null

Кiлькiсть переглядiв: 56

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.
Комунальний заклад "Спеціальна школа в м. Костопіль" Рівненської обласної ради

35000, м. Костопіль, пров. князя Володимира, 3

Дата останньої зміни 14 Квітня 2024

Фотогалерея