Спецсемінар

У квітня 2023 року в Спеціальній школі в м. Костопіль був проведений спецсемінар, на якому було розглянуто такі питання:

  1. «Виховання компетентної особистості – головне завдання у навчанні дітей з ООП».
  2. «Визначення ролі виховання компетентної особистості у вирішенні проблем навчання та соціалізації учнів з особливими освітніми потребами».
  3. "Використання інформаційних технологій у навчанні компетентної особистості в спеціальній школі".

У своїй доповіді Анастасія УНІЧ та вихователь Світлана БОРЕйЧУК розкрили поняття «компетентність», охарактеризували його значення. Обговорили, які компетентності потрібно розвивати у дітей з особливими освітніми потребами, щоб максимально адаптувати їх до суспільства. Вкінці свого виступуСвітлана Борейчук продемонструвала відео, де проводить виховні заходи для розвитку компетентності у дітей.

Учитель-дефектолог - Тетяна ДОВЖАНИЦЯрозповіла про важливість використання інформаційних технологій у навчанні компетентної особистості в спеціальній школі. Вона зазначала, що інформаційні технології можуть бути корисними для учнів з різними особливостями розвитку, тому їх використання є надзвичайно важливим. Вони надають можливість дітям отримувати доступ до інформації та знань у формі, яка їм найбільше підходить. Також зазначила, що їх використання дозволяє розширювати можливості навчання та підвищувати їх мотивацію.

Тетяна ДОВЖАНИЦЯ продемонструвала приклади інтерактивних ігор, які використовує у роботі для дітей з розладом аутизму, щоб запустити мовлення та розвивати навички читання.

/Files/images/2022-2023/spetssemnar_kvten/Спецсемінар.jpg

/Files/images/2022-2023/spetssemnar_kvten/СП 1.jpg

/Files/images/2022-2023/spetssemnar_kvten/СП 2.jpg

/Files/images/2022-2023/spetssemnar_kvten/СП 3.jpg

/Files/images/2022-2023/spetssemnar_kvten/СП 4.jpg

/Files/images/2022-2023/spetssemnar_kvten/СП 5.jpg

/Files/images/2022-2023/spetssemnar_kvten/СП 6.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 55

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.
Комунальний заклад "Спеціальна школа в м. Костопіль" Рівненської обласної ради

35000, м. Костопіль, пров. князя Володимира, 3

Дата останньої зміни 14 Квітня 2024

Фотогалерея