День Європи

День Європи – це щорічне святкування миру і єдності, символ започаткування нової успішної моделі співпраці між державами. Основною метою проведення такого заходу є формування позитивної громадської думки щодо євроінтеграційного курсу України; поглиблення знань учнів про країни Європи, підкреслення приналежності нашої держави до європейської сім’ї народів.

Цьогоріч Україна вперше за двадцять років долучилася до заходів з нагоди Дня Європи 9 травня, саме тоді , коли це свято відзначається в Європейському Союзі та інших країнах на знак миру та єдності на континенті. Тому, в Спеціальній школі в м. Костопіль класними керівниками та класоводами були проведені тематичні виховні заходи «День Європи – день спільних цінностей та спільної історії», «В Європу – з Україною у серці», класні години «Європа – спільний дім», «Що для мене означає бути громадянином європейської держави?». Вчителем англійської мови Бризюк К.О. була проведена година спілкування «I explore Europe». Вихователі закладу організували цікаві вікторини «Визнач країну за описом», ребуси «Про Європу в лабіринтах» інформаційні вісники «День Європи 2023», інтерактивні ігри «Зірочки Європи», «Знайди країни ЄС»., колаж «Прапори країн Євросоюзу». Бібліотекар закладу Боровець О.С. оформила книжкову виставку та інформаційну літературу «Україна - країна європейських цінностей». Учні взяли активну участь у конкурсі малюнків «Загадкова Європа», із захопленням виготовили прапорці Євросоюзу.

Отже, відзначення Дня Європи в Україні – це крок у зміцненні самоідентифікації України як європейської держави, причетної до традицій і цінностей Європи. У цей день ми шануємо наші спільні цінності, історію та, що найголовніше – наше спільне майбутнє!

День Європи

Кiлькiсть переглядiв: 55

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.
Комунальний заклад "Спеціальна школа в м. Костопіль" Рівненської обласної ради

35000, м. Костопіль, пров. князя Володимира, 3

Дата останньої зміни 14 Квітня 2024

Фотогалерея