Повернутися до звичайного режиму

Тиждень з протидії булінгу

На початку навчального року учні, вчителі, вихователі "Костопільської спеціальної школи І-ІІІ ступенів" РОР об'єдналися разом, щоб максимально привернути увагу до проблеми булінгу і формувати нетерпимість до цього явища. Так в рамках Загальнонаціонального правопросвітницького проєкту Міністерства юстиції «Я МАЮ ПРАВО!» з 16 по 20 вересняу нашому закладі пройшов Всеукраїнський тиждень з протидії булінгу.

/Files/photogallery/1370/11.jpg

За даними дослідження UNICEF в Україні в 2017 році, 67% дітей в тих чи інших проявах стикалися з булінгом. В Україні був прийнятий Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії булінгу (цькуванню)», яким закріплено поняття булінгу та встановлено адмінвідповідальність за його вчинення.

5 лютого 2019 року за фактом цькування у школі було винесене перше судове рішення. Станом на 12 серпня судами було розглянуто 189 справ про булінг. З них у 92 справах було винесене рішення про накладення стягнення, 47 справ відправили на доопрацювання до органів поліції, ще 36 – закрили через відсутність складу правопорушення або закінчення строку притягнення до відповідальності.

В межах Всеукраїнського тижня з протидії булінгу в нашому закладі відбулися заходи спрямовані на інформування учасників освітнього процесу про запровадження адміністративної відповідальності за цькування та формування в суспільстві небайдужості до проблеми булінгу. На загальношкільній лінійці було проведено відеолекторій «Не смійся з мене», з учнями середньої ланки школи було проведено тренінги «Безпека спілкування в інтернеті» та «Як протистояти тиску однолітків». Учні молодшої ланки виготовили колаж «Життя без булінгу – реальність» а наймолодші учасники освітнього процесу створили виставку малюнків « Добро починається з тебе».

/Files/photogallery/1370/20.jpg /Files/photogallery/1370/18.jpg

Більше фотографій можна побачити в Галереї.

Кiлькiсть переглядiв: 345

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.
Комунальний заклад "Спеціальна школа в м. Костопіль" Рівненської обласної ради

35000, м. Костопіль, пров. князя Володимира, 3

Дата останньої зміни 14 Квітня 2024

Фотогалерея