Гірчить Чорнобиль крізь роки

Чорнобиль…Це слово стало символом горя і страждань, покинутих домівок, розорених гнізд, здичавілих звірів… 26 квітня 1986 року – одна з найскорботніших дат в історії України і всього світу, спогади про яку, ще довго будуть пронизувати наші серця гострим болем.

З метою гідного вшанування мужності, самовідданості, високого професіоналізму учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, пам’яті жертв цієї катастрофи,виховання у підростаючого покоління поваги до трагічних подій 86-го року, у Спеціальній школі в м.Костопіль проведено заходи з нагоди 37-х роковин Чорнобильської трагедії.

Класними керівниками та вихователями проведені виховні години, уроки мужності, інтегровані заняття та тематичні бесіди: «Чорнобилем постукала у вікна гірка біда…»,9 класи; «Зона відчуження», 7 клас, «Чорнобиль: біль і скорбота України»,5-6 класи. Здобувачі освіти переглянули та обговорили документальні фільми, відеоролики та презентації на дану тематику. Учні 5-Г класу разом з песиком Патроном, у цікавій та доступній формі опрацювали презентацію про трагедію на Чорнобильській АЕС. Учні початкових класів із захватом спостерігали за подіями казки «Місто привид».

Хаймець Олена Богданівна, вихователь 4-В , разом із дітками провела практичне заняття «Виготовлення журавликів в техніці орігамі». Вихованці 4-А класу у цікавій формі дізналися про факти і цифри Чорнобильської трагедії через інформаційну гру-доміно «Чорнобиль не має минулого», яку підготувала Ковальчук Марина Володимирівна. Другокласники за допомогою педагогів створили колективну композицію-пам’ять, лепбук « Відлуння Чорнобиля».

Боровець Оксана Сергіївна, завідуюча бібліотекою, обладнала інформаційну експозицію у холі закладу «Чорнобиль: біль і трагедія України» та документальну хроніку «Чорнобиль. Втрачені записи».

Козлюк Роман Вікторович, вчитель історії, організував екскурсію до районного краєзнавчого музею на фотоінформативну виставку «Полин-сльозою умивається Земля».

Біль і мужність Чорнобиля сповнює наші серця тривогою та неспокоєм. Тільки через багато років приходить до нас переосмислення масштабів цієї трагедії і подвигу ліквідаторів наслідків в аварії на ЧАЕС. Ми маємо зробити все, щоб у майбутньому подібні катастрофи ніколи не повторювалися, а пам’ять про цих людей жила у наших серцях.

Гірчить Чорнобиль крізь роки

Кiлькiсть переглядiв: 31

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.
Комунальний заклад "Спеціальна школа в м. Костопіль" Рівненської обласної ради

35000, м. Костопіль, пров. князя Володимира, 3

Дата останньої зміни 14 Квітня 2024

Фотогалерея